Nemzetközi vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyindítás - Tájékoztatás

Az ügyintézéshez személyes megjelenés szükséges

Már meglévő vezetői engedély birtokában kérvényezhető nemzetközi vezetői engedély kiadása.

Kulcsszavak: személyi okmány, vezetői engedély, nemzetközi vezetői engedély, járművezetés, jogosítvány, nemzetközi, kormányhivatal, kiállítás, Bécsi Közúti Közlekedési Egyezmény

Az ügyintézéshez személyes megjelenés szükséges

Már meglévő vezetői engedély birtokában kérvényezhető nemzetközi vezetői engedély kiadása.

Aki rendelkezik érvényes magyar vagy Magyarországon vezetési jogosultság igazolására alkalmas, Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez csatlakozott ország hatósága által kiállított külföldi vezetői engedéllyel.

A kérelmet kormányablakban vagy okmányirodában lehet előterjeszteni.

Az okmány az ügyintézés során, a helyszínen kiállításra kerül.

A nemzetközi vezetői engedély kiállításának díja 2300 forint.

Az illeték, illetve igazgatási szolgáltatási díj befizetésére lehetőség van postán csekken, vagy a kormányablakban bankkártya (POS terminál) használatával. 

Megyei, illetve Budapest Főváros Kormányhivatala

A nemzetközi vezetői engedély csak a kiállítása alapjául szolgáló nemzeti vezetői engedéllyel együtt érvényes. A nemzetközi vezetői engedély érvényességi ideje a kiállítása alapjául szolgáló nemzeti vezetői engedélyben feltüntetett egészségi érvényességi idő, de legfeljebb a nemzetközi vezetői engedély kiállításának napjától számított 3 év.

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

Vezetői engedély: a vezetői engedély különböző kategóriákba, alkategóriákba és kombinált kategóriákba sorolt járművek vezetésére jogosít.

Nemzetközi vezetői engedély: amennyiben nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján az érvényes magyar vezetői engedély valamely külföldi államban járművezetésre nem jogosít, a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre nemzetközi vezetői engedélyt ad ki. 

Array Array

EKTFO